Lina's homepage

Welkom op de homepage van Lina, onze Russisch Blauwe kat.


Click here for an English version of this page.

Lina

Onze poes heet Lina. Lina is niet zomaar een kat, maar ze is van adel! Ze is nl. een Blauwe Rus, een echte raskat. En reken maar dat ze weet dat ze van adel is, ze weet hoe mooi ze is. Ik kan soms uren naar haar kijken. Volgens sommige kenners is het Russisch Blauwe kattenras het mooiste dat er is, en ik kan dat niet ontkennen. Die fluwelen vacht, die prachtige glans, ik ben er soms helemaal verliefd op. Als ik 's avonds thuiskom na een lange dag werken, en een uur in de file, en mijn man is nog niet thuis (meestal), wat is er dan mooier dan een knuffel met Lina?
Elders op deze homesite staat meer informatie over Russisch Blauwe katten, en wat je moet doen als je een Russisch Blauwe kat wilt kopen.

Deftige naam

Omdat Lina een raskat is, heeft zij een deftige naam. Officieel heet zij Galina van de Welpenburgt. De meeste Blauwe Rus-katten krijgen een Russische voornaam. Galina is een echte Russische naam, je spreekt het uit met een hele dikke L. De Welpenburgt is de naam van de cattery (fokker) waar ze is geboren. Omdat wij af en toe met Lina ook willen fokken, heb ik ook een catterynaam aangevraagd: de Blauwe Anjer (wij woonden toen aan de Anjervallei). Kittens van Lina hebben dus als achternaam "van de Blauwe Anjer".

Gekke katten-ziekte

Het mooie van een kat vind ik de onvoorspelbaarheid. Soms kijkt ze je uren niet aan, en dan opeens (rond etenstijd) krijg je een kopje. Soms zit ze stil als een standbeeld, dan weer is het "het gekke kwartiertje" en dan rent ze op en neer, of hangt aan twee nageltjes onderaan een traptree te bungelen. Ook haar kleur is telkens anders. Soms is ze van zilver, dan weer diep zwart.

Water

Lina heeft de eigenaardigheid om uit kranen te drinken. Ik dacht dat de meeste katten niet van water hielden, maar Lina heeft dit duidelijk niet gehoord. Als ik aan het douchen ben, zit ze geduldig te wachten tot ik klaar ben, en de deur van de douche openschuif. Dan komt ze blij miauwend binnen en gaat onder de nadruppelende kraan zitten, met haar roze tongetje razendsnel heen en weer bewegend.

Nestje

In mei 1999 heeft Lina een nestje gehad, met vier lieve kittens. Op deze pagina zie je foto's van dat nestje. Zijn ze niet schattig? Dit voorjaar willen we haar opnieuw laten dekken, maar het probleem is dat we sinds november 2001 in California wonen. Ik ken nog niet de weg in Amerikaans kattenland, en ik heb hier nog geen dekkater gevonden!