Backyard


Last updated August, 2006.

Backyard

De achtertuin ligt op het zuiden, maar er staan veel hoge bomen om de ergste zon weg te vangen. De schuttingen zijn helemaal begroeid met klimop waardoor het een hele groene, beschutte indruk maakt. De tuin is niet zo diep (ca. 6 m) maar wel heel breed (ca. 25 m)!

How it was

Op de eerste rij foto's zie je de tuin zoals-ie was toen we het huis kochten. De vorige eigenaars hadden een grote overkapping gemaakt, tegen de zon. Maar daardoor werd het in ons huis wel erg donker. Bovendien zaten er termieten in het hout van de overkapping, en die begonnen ook aan het huis te knagen. Rondom het terras waren verhoogde borders gemaakt van hout, met daarin (te)veel klimop. Achterin rechts was een rond perkje uitgespaard in de grindtegels, waarin wat oude, verwaarloosde rozen stonden. Tenslotte was er geen sprinklerinstallatie in de achtertuin, dus dat betekende veel watergeven in de zomer, twee complete avonden per week! Er was dus een hoop werk te doen, maar het had door de groen-begroeide schuttingen al direct een fijn gevoel.

Current Situation
Stukje bij beetje zijn we de tuin aan het veranderen. Allereerst hebben we de overkapping in de achtertuin weggehaald, waardoor de tuin een stuk lichter werd. We hebben nog steeds schaduw genoeg, maar we vinden het ook heerlijk om in het zonnetje te zitten. Simone en ik hebben alle klimop weggehaald (zie deel 9). Harry en John hebben het rottende hout van de verhoogde borders weggehaald en vervangen door stenen (zie deel 24). Gerard en ik hebben een sprinklerinstallatie aangelegd, de grond verbeterd met compost, een fontein geinstalleerd, en een heleboel plantjes gepoot. De appelboom hebben we laten staan. Er komen elk jaar wel beginnende appeltjes aan, maar die vallen er halverwege weer uit. Ik weet niet waarom want de boom lijkt het verder prima naar de zin te hebben.
Tegen het huis, voor onze slaapkamer staat een Bird of Paradise (Strelitzia), een prachtige, tropische plant. We kunnen niet zo goed meer de deur openmaken, maar het is zonde om weg te halen. De plant trekt een heleboel hummingbirds (kolibries) aan!
Side yards

.Ons huis is helemaal vrijstaand! We hebben dus behalve een voor- en achtertuin ook nog eens twee zijtuinen. De linkerzijtuin is smal, je kunt net langs het huis lopen, maar er is niet veel ruimte voor veel meer. De rechterzijtuin is breder, ca. 4 meter. Er staat een schuurtje, achterblijfsel van de vorige eigenaars. We hebben nog niet zoveel hieraan gedaan, behalve het graven van geulen voor de sprinklerinstallatie.
Garage

Toen we het huis kochten was de garage volgebouwd met planken van diverse soorten en kwaliteiten hout. Op de eerste foto zie je Elies met Dan, onze makelaar. Op de volgende foto's zie je hoe de garage nu is: nieuwe kasten, geschilderde muren en vloer.


Back to our house (floorplan)

Back to Elies Bik's home page